οι άνθρωποι

Τιου Μπούνναγκ

Ο Τιου Μπούνναγκ γεννήθηκε στην Μπανγκόγκ το 1947. Ξεκίνησε την εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες σε μικρή ηλικία.

Ο Τιου Μπούνναγκ γεννήθηκε στην Μπανγκόγκ το 1947

Έχει κάνει εκτός από Τάι Τσι, Τάι-Μπόξ, Πυγμαχία, Καρατέ και Τάε Κβον Ντο.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ το 1968 άρχισε την πνευματική του μαθητεία με τον Ντιραβάμσα, τον πρώην-ηγούμενο του ναού Μπουνταπαντίπα.

Από το 1975 ήταν υποδιευθυντής της ένωσης Μπούντα Βιπάσσανα και δίδασκε Διαλογισμό και Τάι Τσι στο Τσάπτερ Χάους, ένα πνευματικό και θεραπευτικό κέντρο κοντά στο Καίμπριτζ.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 διδάσκει και εκπαιδεύει δασκάλους στις Η.Π.Α., την Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα. Είναι ο ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Σχολής του Τάι Τσι με παραρτήματα σε όλες τις παραπάνω Χώρες.

Αυτήν την στιγμή ζει και εργάζεται στην πατρίδα του εθελοντικά στο Mercy Center φροντίζοντας παιδιά και ενήλικες ασθενείς του Aids στις τρώγλες της Μπανγκόγκ.

Κατά διαστήματα επισκέπτεται την χώρα μας διδάσκοντας πλέον σεμιναριακά.

 

 

Ναπολέων Ξιφαράς

Ο Ναπολέων Ξιφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 Το 1990 αποφοίτησε από το European School of Tai Chi Ch’uan (αναγνωρισμένος δάσκαλος της σχολής), όπου εκτός από τη θεωρητική και πρακτική γνώση του Τάι Τσι παρακολούθησε και θεωρία Κινέζικου Βελονισμού, στοιχεία Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και Διαιτολογίας, στοιχεία Ρεφλεξολογίας, Αρωματοθεραπείας, Κρανιο-ιεροθεραπείας και Thai massage. Eίναι πρακτικός  Shiatsu και στο προσωπικό του στυλ θεραπευτικής μάλλαξης συμπεριλαμβάνει τεχνικές Tui Na και Deep Tissue Massage.   Έχει μαθητεύσει στα συστήματα Πολεμικών Τεχνών Pen-Tak Si-Lat και Ιαπωνικού σπαθιού Iaido.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βοdy Mind Centering, Δραματοθεραπείας, και ψυχολογίας (Ν.L.P) καθώς και μαθήματα δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού, και release.

Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει ομάδες Tai Chi στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη. Από το 1996 έως το 1999 δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πήρε το πτυχίο του από την China Academy of Chinese Medical Sciences έχοντας αριστεύσει στα Basic Theories of TCM, Basic Theories of Acupuncture and Moxibustion, Therapeutics Of Acupuncture and Moxibustion, Herbology, Formulae of TCM και Therapeutics of Herbal Medicine. Έχοντας πάνω από 2340 ώρες πιστοποιημένων σπουδών στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική την εξασκεί πλέον παράλληλα με τη διδασκαλία του Τάι Τσι και του Τσι Γκονγκ.